Jarní omeleta
Barevná a chutná snídaně, oběd či večeře. Na přípravu stačí jen vajíčka, nějaká zelenina, avokádo, kvalitní šunka nebo třeba cottage sýr a maximálně 15 minut času.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej panenský | 0,5 lžíce |
vejce slepičí malé, s | 3 kusy |
avokádo | 30 g |
ředkvičky | 1 kus |
rajčata cherry | 30 g |
polníček | 0,5 hrsti |
šunka sušená, pršut, prosciutto | 30 g |
okurka | 30 g |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřeju olivový olej a přidám rozšlehaná vejce, do kterých přidám vždy trochu vody, aby omeleta nebyla vysušená. Přiklopím pokličkou a vařím dokud není omeleta hotová. Omeletu přemístím na talíř a pokladu prosciuttem, na kolečka nakrájenou okurkou, rajčaty, ředvičkami, na měsíčky nakrájeným avokádem a několika lístky polníčku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů