Jarní obložený chléb s pomazánkou a vejcem

Jídelní plán

Rychlá a vynikající snídaně nebo svačina.

Jarní obložený chléb s pomazánkou a vejcem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hrášek mražený 60 g
tvaroh měkký polotučný 60 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
pažitka nať čerstvá 3 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka
chléb kváskový 50 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy

Postup přípravy

  1. Uvařte a zchlaďte vajíčka. Chléb otoustujte nebo opečte v troubě. V mixéru mezitím smíchejte čerstvý hrášek, tvaroh, sýr, dle chuti citronovou šťávu, sůl a pepř. Pokud používáte mražený hrášek, nejprve ho krátce povařte ve vřelé vodě a následně rychle ochlaďte pod studenou vodou, aby si zachoval sytou zelenou barvu. Směs poté rozmixujte do hladka podle vaší preferované konzistence. Přidejte najemno nakrájenou pažitku. Pomazánku podávejte na toastech s vajíčkem. Dozdobit můžete pepřem, parmazánem nebo olivovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů