Jarní obložený chléb s pomazánkou a vejcem
Rychlá a vynikající snídaně nebo svačina.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hrášek mražený | 60 g |
tvaroh měkký polotučný | 60 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 10 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
pažitka nať čerstvá | 3 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
chléb kváskový | 50 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Uvařte a zchlaďte vajíčka. Chléb otoustujte nebo opečte v troubě. V mixéru mezitím smíchejte čerstvý hrášek, tvaroh, sýr, dle chuti citronovou šťávu, sůl a pepř. Pokud používáte mražený hrášek, nejprve ho krátce povařte ve vřelé vodě a následně rychle ochlaďte pod studenou vodou, aby si zachoval sytou zelenou barvu. Směs poté rozmixujte do hladka podle vaší preferované konzistence. Přidejte najemno nakrájenou pažitku. Pomazánku podávejte na toastech s vajíčkem. Dozdobit můžete pepřem, parmazánem nebo olivovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů