Jarní dýňové rizoto ♥

StayhealthwithAK

Dýňové rizoto je moje oblíbené jídlo většinou na podzim. Když je tady to jarní počasí, tak jsem si říkala, že si rizoto udělám i dnes. ♥

Jarní dýňové rizoto ♥

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 kus
rýže basmati 1 hrnek
sýr eidam 30% 1 hrst
cibule červená 1 kus
bujón zeleninový 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
kurkuma mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme v hrnci, připravíme si 1/2 hrnku vývaru a dáme vařit dýni hokkaido. Na pánvičce osmahneme na ghí nebo olivovém oleji cibuli. Jakmile bude rýže hotová, tak ji přidáme k cibuli na pánev, zalijeme vývarem a přidáme rozmixovanou dýni. Můžeme podlít ještě vínem, ale není to zcela podmínkou. Přidáme trochu kurkumy, medvědího česneku popř. můžete dle chuti osolit nebo opepřit. Vaříme ještě cca 5 min dokud směs nebude hustá. Podáváme s nastrouhaným eidamem. Dobrou chuť ♥

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů