Jarní dýňové rizoto ♥
Dýňové rizoto je moje oblíbené jídlo většinou na podzim. Když je tady to jarní počasí, tak jsem si říkala, že si rizoto udělám i dnes. ♥
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 1 kus |
rýže basmati | 1 hrnek |
sýr eidam 30% | 1 hrst |
cibule červená | 1 kus |
bujón zeleninový | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
kurkuma mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme v hrnci, připravíme si 1/2 hrnku vývaru a dáme vařit dýni hokkaido. Na pánvičce osmahneme na ghí nebo olivovém oleji cibuli. Jakmile bude rýže hotová, tak ji přidáme k cibuli na pánev, zalijeme vývarem a přidáme rozmixovanou dýni. Můžeme podlít ještě vínem, ale není to zcela podmínkou. Přidáme trochu kurkumy, medvědího česneku popř. můžete dle chuti osolit nebo opepřit. Vaříme ještě cca 5 min dokud směs nebude hustá. Podáváme s nastrouhaným eidamem. Dobrou chuť ♥
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů