Japonské taštičky s mangovým pestem

Snědeno.cz

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Japonské taštičky s mangovým pestem

Řasa Nori se pěstuje výhradně

v Japonsku v úzkých mořských zálivech, kam nedosahá sladká voda z řek. Ta totiž ubírá řasám na chuti.

Postup přípravy

  1. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, nejlíp několikrát. Poslední vodu slijeme a zalijeme 500 ml vody čisté. Necháme půl hodiny stát. Potom přivedeme k varu a 2 minuty vaříme. Hrnec zabalíme do osušky a zachumláme, minimálně na půlhodinu, do peřin. Mezitím si připravíme nálev, svaříme sůl, cukr, vodu a ocet. Tímto nálevem zalijeme odpočatou rýži. Důkladně promícháme a necháme zchladnout.

  2. Kešu rozmixujeme v sekáčku nebo mixéru a nasypeme do misky. Mango omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na dvě části. Jednu část nakrájíme na maličké kostičky a tu druhou rozmixujeme spolu s bazalkou, česnekem, olejem, solí, pepřem a chilli. Mangovou kaši promícháme s namixovanými kešu oříšky.

  3. Připravíme si sushimatku, což je podložka, která nám pomůže taštičky zabalit. Na ní položíme řasu Nori lesklou stranou dolů. Připravíme lžíci, vařečku a mističku s vodou, do které budeme oboje namáčet pro snadnější nanášení rýže.

  4. Doprostřed řasy navrstvíme vrchovatou lžíci rýže a rozetřeme jí na velikost asi 10x10 cm. Na rýži dáme vrchovatou lžíci pesta a na něj ještě trochu rýže.

  5. Prsty smočíme ve vodě a řasu kolem dokola zvlhčíme. Pomocí sushimatky přehneme vzdálené kraje přes sebe a zmáčkneme. Vzniklé krátké okraje zleva a zprava přehneme doprostřed a dlaněmi přitlačíme. Vytvoříme jakási psaníčka.

  6. Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte