Jahodový koláč s mascarpone a bílou čokoládou

Mezi hrnci

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jahodový koláč s mascarpone a bílou čokoládou

Pochutnali jsme si na něm všichni tři včetně našeho syna, kterému jahody začaly obzvlášť chutnat. Měla jsem radost, že jsem na ně na trhu natrefila, ale stejnou službu by určitě udělaly např. maliny. Můžu také říct, že úplně nejlíp chutnal tento koláč druhý den, kdy se náplň a těsto krásně propojily.

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku, cukr, vejce, mléko a změklé máslo. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu v lednici odležet. Klidně můžete nechat i přes noc.

  2. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vložíme do formy o průměru 24 cm. Těsto propícháme vidličkou a zatížíme alobalem, na který nasypeme luštěniny či rýži pro zatížení. Já používám cizrnu, kterou pak uschovám pro další použití (pečení koláčů).

  3. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vložíme do formy o průměru 24 cm. Těsto propícháme vidličkou a zatížíme alobalem, na který nasypeme luštěniny či rýži pro zatížení. Já používám cizrnu, kterou pak uschovám pro další použití (pečení koláčů).

    Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vložíme do formy o průměru 24 cm. Těsto propícháme vidličkou a zatížíme alobalem, na který nasypeme luštěniny či rýži pro zatížení. Já používám cizrnu, kterou pak uschovám pro další použití (pečení koláčů).
  4. Bílou čokoládu nalámeme na menší kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Necháme trochu vychladnout (nesmí však ztuhnout). Čokoládu smícháme s mascarpone a přidáme vyšlehanou smetanu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte