Jahodový džemík - LC
Džemik je fakt úžastny, má redšiu konzistenciu. Vhodný na palacinky, wafle, do koláčov alebo do ovocných pohárov.
- 4h
- 40 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Paleo
- Pomazánky
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 40 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jahody | 2,5 kg |
erythritol, sukrin | 200 g |
citronová šťáva, čerstvá | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
2,5 kg očistených jahôd zasypem s 200g erytritu ale tak, že vrstvìm jahody/cukor a takto to nechám také 2 hodinky postáť, potom jemne rozmačkam a pomaly varìm tak cca 3-4 hodinky, pridám aj šťavu z 1 citróna.
-
Potom už len dám do pohárov, zavìčkujem otočim hore dnom a zabalím do deky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů