JAHODOVÝ DŽEM - LC
Výborný domácí low carb džem do palačinek, jogurtu, na lívanečky...
- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Pomazánky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jahody | 1 kg |
pektin | 3 lžičky |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
kyselina citrónová | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
erythritol, sukrin | 150 g |
Postup přípravy
-
1 kg jahod promixovat (ne úplně, pokud tam chcete mít i kousky jahod), povařit, pak přidat 3 - 4 lžičky citrusového pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami erythritolu. Povařit asi tak 5 minut a pak přidat lžičku kyseliny citrónové, lžičku vanilky a erythritol dle chuti a kyselosti ovoce. Já jsem použila jahody z mrazáku, přidala jsem 150 g erythritolu. Vařit do zhoustnutí.
-
Pak naplnit sklenice (důkladně umyté a suché), zavíčkovat a obrátit je dnem vzhůru na cca 10 minut. Poté otočit zpět. Džemy mám uložené v lednici. Z tohoto množství jsem měla 5 malých skleniček (viz foto).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů