JAHODOVÝ DŽEM - LC

Laduš

Výborný domácí low carb džem do palačinek, jogurtu, na lívanečky...

JAHODOVÝ DŽEM - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
jahody 1 kg
pektin 3 lžičky
erythritol, sukrin 3 lžičky
kyselina citrónová 1 lžička
vanilkový extrakt 1 lžička
erythritol, sukrin 150 g

Postup přípravy

  1. 1 kg jahod promixovat (ne úplně, pokud tam chcete mít i kousky jahod), povařit, pak přidat 3 - 4 lžičky citrusového pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami erythritolu. Povařit asi tak 5 minut a pak přidat lžičku kyseliny citrónové, lžičku vanilky a erythritol dle chuti a kyselosti ovoce. Já jsem použila jahody z mrazáku, přidala jsem 150 g erythritolu. Vařit do zhoustnutí.

  2. Pak naplnit sklenice (důkladně umyté a suché), zavíčkovat a obrátit je dnem vzhůru na cca 10 minut. Poté otočit zpět. Džemy mám uložené v lednici. Z tohoto množství jsem měla 5 malých skleniček (viz foto).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů