- 3h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 ml |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
Krém | |
250 ml |
250 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
1,5 kusů |
1,5 kusů |
60 g |
60 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Navrch | |
250 g |
250 g |
12 g |
12 g |
140 g |
140 g |
Postup přípravy
-
Vše mixujeme a nalejeme do vysypané dortové formy /průměr 26cm/. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200st. /podle trouby/, dokud je to hotové, zkouším špejlí a podle barvy
-
Z mléka a vanilkového prášku si uvařím pudink. Ještě do horkého zašlehám máslo. Následně hned tvarohy a nakonec cukr dle chuti.
-
Krém natřu na vychladlý korpus, ten sem si pomazala domácí jahodovou marmeládou a pocákala jakýmkoliv likérem. Dám na chvíli ztuhnout do lednice. Až to trochu ztuhne, poskládám čerstvé jahůdky a zaleju želatinou /v 250ml vody rozmíchám želatinu v prášku - červenou, zahřeju, přivedu k varu a míchám cca 1min, zkouším na prstě, jestli tuhne. Odstavím z plotny a když je vlažná naleju na závěr na dort/. Dortík nechám ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
58%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 099 kJ | 1 836 kJ |
Kalorická hodnota | 263 kcal | 439 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,5 g
17,2 g |
47,6 g
28,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,85 SVJ | 4,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
2,93 g |
24,1 g
4,89 g |
Bílkoviny | 5,83 g | 9,74 g |
Sůl | 0,383 g | 0,639 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů