Jahodový dortík s tvarohovým krémem

Barbora Tinglová

Jahodový dortík s tvarohovým krémem

Postup přípravy

  1. Vše mixujeme a nalejeme do vysypané dortové formy /průměr 26cm/. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200st. /podle trouby/, dokud je to hotové, zkouším špejlí a podle barvy

  2. Z mléka a vanilkového prášku si uvařím pudink. Ještě do horkého zašlehám máslo. Následně hned tvarohy a nakonec cukr dle chuti.

  3. Krém natřu na vychladlý korpus, ten sem si pomazala domácí jahodovou marmeládou a pocákala jakýmkoliv likérem. Dám na chvíli ztuhnout do lednice. Až to trochu ztuhne, poskládám čerstvé jahůdky a zaleju želatinou /v 250ml vody rozmíchám želatinu v prášku - červenou, zahřeju, přivedu k varu a míchám cca 1min, zkouším na prstě, jestli tuhne. Odstavím z plotny a když je vlažná naleju na závěr na dort/. Dortík nechám ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte