Jahodovy dortík - LC

Ke kávě lowcarb dezert nezarmoutí, luxusní dort potěší vždy:) Děkujeme Zuzce Causeway za krásný recept :)

Jahodovy dortík - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 300 g
kokos sušený, strouhaný 100 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 6 lžiček
vajíčka 4 kusy
mléko plnotučné 100 ml
olej 3 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 500 g
mascarpone 250 g
erythritol, sukrin 4 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 4 lžičky
voda vlažná 100 ml
želatina plátková 2 kusy
barva potravinářská červená 0,3 lžičky
erythritol, sukrin 2 lžičky
jahody 200 g

Postup přípravy

  1. Na korpus si připravíme vsechny suché ingredience, v misce dobře promícháme a pak přidáme vše ostatní, znova vše dobře promícháme a nalejeme do předem připravené formy na dorty, pecici papir a po stranach potrit maslem, aby se korpus neprilepil. Dáme péct na 180 stupnu ,dokud to krasne nezezlatne, a jak jinak, zkouska špejle.

  2. Krém: smetanu si nalijeme do misky, přidáme erythritol a mixerem šleháme do zhoustnutí, pak přidáme mascarpone a znova mixujem až je slehačka neboli krém hotový. Trochu krému jsem si dala stranou na zdobeni ruzových lístků (vím mají být zelené, ale chtělo se mi to udělat takhle).

  3. Želé: vodu si uvaříme ve varné konvici a odmeříme si 100 mililitru a necháme jen trosku zchladnout, přidáme plátky želatiny, a necháme rozpustit, pak dáme erythritol, promícháme.

  4. Korpus jsem si rozkrojila na dvě části, natřela první korpus krémem, pak jsem nakrájela jahody na plátky a dala zase krém a pak dala druhý korpus. Polila želatinou, nechala zatuhnout a dozdobila jsem krémem, jahodami. A nechat v lednici vychladit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů