Ke kávě lowcarb dezert nezarmoutí, luxusní dort potěší vždy:)
Děkujeme Zuzce Causeway za krásný recept :)
- 1h:20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
6 lžiček |
6 lžiček |
4 kusy |
4 kusy |
100 ml |
100 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
Krém | |
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
4 lžičky |
4 lžičky |
Želé | |
100 ml |
100 ml |
2 kusy |
2 kusy |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Na korpus si připravíme vsechny suché ingredience, v misce dobře promícháme a pak přidáme vše ostatní, znova vše dobře promícháme a nalejeme do předem připravené formy na dorty, pecici papir a po stranach potrit maslem, aby se korpus neprilepil.
Dáme péct na 180 stupnu ,dokud to krasne nezezlatne, a jak jinak, zkouska špejle.
-
Krém: smetanu si nalijeme do misky, přidáme
erythritol a mixerem šleháme do zhoustnutí, pak přidáme mascarpone a znova mixujem až je slehačka neboli krém hotový.
Trochu krému jsem si dala stranou na zdobeni ruzových lístků (vím mají být zelené, ale chtělo se mi to udělat takhle).
-
Želé: vodu si uvaříme ve varné konvici a odmeříme si 100 mililitru a necháme jen trosku zchladnout, přidáme plátky želatiny, a necháme rozpustit, pak dáme erythritol, promícháme.
-
Korpus jsem si rozkrojila na dvě části, natřela první korpus krémem, pak jsem nakrájela jahody na plátky a dala zase krém a pak dala druhý korpus.
Polila želatinou, nechala zatuhnout a dozdobila jsem krémem, jahodami.
A nechat v lednici vychladit.
Makronutrienty
17%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 344 kJ | 2 087 kJ |
Kalorická hodnota | 321 kcal | 499 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,76 g
2,66 g |
12 g
4,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,776 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,8 g
13,6 g |
47,8 g
21 g |
Bílkoviny | 6,86 g | 10,6 g |
Sůl | 0,207 g | 0,322 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů