Jahodový dort - LC
V čase jahod lahodný lowcarb dort! Děkujeme Zdeňce Watzingerové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaření
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný žloutek | 5 kusů |
xylitol, cukr březový | 3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
mandlová mouka | 125 g |
vaječný bílek | 5 kusů |
jahody | 2 hrsti |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
želatina plátková | 3 kusy |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
mascarpone | 250 g |
jahody | 1 hrst |
xylitol | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
5 žloutků vyšlehat s 3 lžícemi sladidla, přidat lžičku prdopeče,125g mandlové mouky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Pečeme asi 25 minut/180°C.
-
Zatím si uděláme krém: jahody se sladidlem rozvaříme, přidáme želatinu namočenou ve vodě (dle návodu). Vyšleháme tvaroh s mascarpone, vlijeme rozvar a smícháme.
-
Krém nalijeme na vychladlý korpus, dáme vychladit. Na schladlý krém nalijeme dokola rozvar, špejlí uděláme mřížkování. Dáme do lednice a těšíme se :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů