V čase jahod lahodný lowcarb dort!
Děkujeme Zdeňce Watzingerové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
3 lžíce |
3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
125 g |
125 g |
5 kusů |
5 kusů |
Krém | |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
Rozvar navrch | |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
5 žloutků vyšlehat s 3 lžícemi sladidla, přidat lžičku prdopeče,125g mandlové mouky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.
Pečeme asi 25 minut/180°C.
-
Zatím si uděláme krém: jahody se sladidlem rozvaříme, přidáme želatinu namočenou ve vodě (dle návodu).
Vyšleháme tvaroh s mascarpone, vlijeme rozvar a smícháme.
-
Krém nalijeme na vychladlý korpus, dáme vychladit.
Na schladlý krém nalijeme dokola rozvar, špejlí uděláme mřížkování.
Dáme do lednice a těšíme se :)
Makronutrienty
30%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 879 kJ | 992 kJ |
Kalorická hodnota | 210 kcal | 237 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
2,91 g |
11,9 g
3,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,6 g
7,31 g |
18,8 g
8,25 g |
Bílkoviny | 7,75 g | 8,74 g |
Sůl | 0,159 g | 0,179 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů