Jahodový dort - LC

Laduš

Lahodný lowcarb dezert, potěší i jako dárek. :)

Jahodový dort - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
mandlová mouka 120 g
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 40 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžička
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
mražené jahody 350 g
erythritol, sukrin 5 lžiček
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
želatina plátková 3 kusy
barva potravinářská červená 1 g

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila všechny ingredience na korpus. Pak jsem dala na dno dortové formy (mám o průměru 21 cm) pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.

  2. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Trvá to cca 10 minut. Potom jsem zašlehala vanilku a mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 25 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout.

  3. Formu s vychladlým korpusem jsem rozevřela, odstranila pečící papír a korpus přendala na talíř. Uzavřela jsem obručí. Připravila jsem si jednoduchý krém - ušlehala jsem šlehačku a smíchala ji s mascarpone, už jsem nedoslazovala. Krém jsem rovnoměrně navrstvila na korpus a dala chladit do ledničky.

  4. Připravila jsem si jahodovou vrstvu. Plátky želatiny jsem namočila na 10 minut do studené vody. Rozmrzlé jahody jsem promixovala, přidala erythritol, citrónovou šťávu a na špičku lžičky červené gelové barvivo a krátce povařila. Ještě do horkého rozvaru jsem vmíchala vymačkanou želatinu a důkladně promíchala. Nechala jsem trochu vychladnout a pak jsem směs nalila na dort. Nechala jsem zatuhnout v ledničce přes noc.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů