Jahodový cheesecake - LC

Laduš

Je to jeden z lowcarb nejlepších dezertů, jaké jsem kdy jedla. Tvarohová vrstva je heboučká a nadýchaná jako peříčko, přímo pohlazení na jazyku. Jahody dodávají ten správný šmrnc. Celkově dokonalá harmonie chutí. :)

Jahodový cheesecake - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 150 g
erythritol, sukrin 20 g
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 40 g
vajíčka 1 kus
mascarpone 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
ricotta 250 g
vajíčka 3 kusy
erythritol, sukrin 6 lžiček
vanilkový extrakt 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 4 lžičky
mražené jahody 300 g
erythritol, sukrin 6 lžiček
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
želatina plátková 3 kusy

Postup přípravy

  1. V misce jsem smíchala všechny suroviny na korpus a ručně vypracovala těsto. Dortovou formu (mám o průměru 21 cm) jsem vymazala máslem a těsto namačkala na dno. Pak jsem jej lžící uhladila, aby byl povrch stejnoměrný. Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby a pekla jsem 15 minut na 180 stupňů. Potom jsem nechala korpus trochu vychladnout a mezitím jsem si připravila krém.

  2. V míse jsem prošlehala mascarpone, ricottu, tvaroh, cukr, vanilku a citrónovou šťávu, aby vznikla hladká směs. Potom jsem po jednom přidávala vejce. Když přidáváte vejce, musíte míchat ručně, opatrně a ne moc dlouho, protože nechceme do krému nahnat vzduch. To by se pak mohlo stát, že by se při pečení nafouknul a potom by nám spadnul. Krém jsem nalila na korpus a opět vložila do předehřáté trouby, na jejíž dno jsem dala plech s vodou. Pára dodá cheesecaku potřebnou jemnost a krém se nevysuší. Pekla jsem jednu hodinu na 180 stupňů.

  3. Důležité je cheesecake nepřepéct, aby nebyl suchý. Že je hotový poznáte tak, že když poklepete na formu, tak se krémová vrstva chvěje. Nebojte, ono to pak v lednici ještě ztuhne. Během pečení troubu neotvírejte, až tak 10 minut před dopečením. Po upečení jsem cheesecake nechala vychladnout v troubě s otevřenými dvířky. Až měl pokojovou teplotu, dala jsem ho do lednice na pár hodin.

  4. Připravila jsem si jahodovou vrstvu. Plátky želatiny jsem namočila na 10 minut do studené vody. Rozmrzlé jahody jsem promixovala, přidala cukr, citrónovou šťávu a na špičku lžičky červené gelové barvivo a krátce povařila. Ještě do horkého rozvaru jsem vmíchala vymačkanou želatinu a důkladně promíchala. Jahodovou vrstvu jsem přelila na cheesecake. Nechala jsem zatuhnout v ledničce přes noc.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů