Jahodovo-rebarborová přesnídávka s jogurtem a praženými vločkami

Kitchen Book

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Jahodovo-rebarborová přesnídávka s jogurtem a praženými vločkami

Léto, jahody, rebarbora, láska. Už jste takovéto ingredience zkoušeli zpracovat do přesnídávky? Nenechte se zmást, přesnídávky nejsou pouze pro ty nejmenší. Tato zdravá ovocná svačinka s jogurtem vyladěná k dokonalosti charakteristickou chutí rebarbory nemá s chuťově nevýraznou kašičkou z obchodu, kterou jste si možná představili,nic společného! Je plná vůní, má krásně sytou červenou barvu a vychlazená v kombinaci s jogurtem, čerstvým ovocem a vločkami chutná božsky.

Postup přípravy

  1. Rebarboru si oloupeme a pokrájíme na malé kousky, přidáme jahody a vložíme do hrnce.Přidáme cukr, vodu a vše pomalu vaříme 10-15 minut dokud ovoce nezměkne. Směs rozmixujeme ponorným mixérem do konzistence jemné přesnídávky a necháme vystydnout. Nejprve do pokojové teploty a poté vložíme do lednice. Přesnídávku rozdělíme do skleniček, přidáme navrch jogurt (můžeme ho přisladit) ,pražené vločky a ozdobíme jahodami mátou a rebarborou.

  2. Ovesné vločky stačí krátce opražit na suché pánvičce, vynikne tak jejich oříšková chuť.

    Přesnídávku podávejte vychlazenou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte