Kdo by neměl rád jahodové knedlíky. :) Nemusíte si je odepřít, ani když jste diabetik nebo se snažíte zhubnout. Stačí si jen připravit tuto low carb verzi.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto na knedlíky | |
---|---|
500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 30 g |
30 g |
nemusí být, ale když ji použijete, s těstem se pak lépe pracuje 1 lžička |
1 lžička |
Náplň + na dozdobení talíře | |
250 g |
250 g |
Na posypání na talíři | |
najemno postrouhaný 125 g |
125 g |
rozpuštěné 100 g |
100 g |
mletý erythritol 4 lžičky |
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.
-
Těsto jsem rozdělila na 16 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové nebo kokosové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jahodu a zabalila.
Vařila jsem na páře 15 minut.
Na talíři jsem knedlíky posypala najemno nastrouhaným tvarohem, mletým erythritolem, polila rozpuštěným máslem a ozdobila jahodami.
Makronutrienty
18%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 783 kJ | 2 679 kJ |
Kalorická hodnota | 187 kcal | 640 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,59 g
3,1 g |
19,1 g
10,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,559 SVJ | 1,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
5,3 g |
42,6 g
18,1 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 43,7 g |
Sůl | 0,188 g | 0,642 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů