Jahodové knedlíky - LC
Kdo by neměl rád jahodové knedlíky. :) Nemusíte si je odepřít, ani když jste diabetik nebo se snažíte zhubnout. Stačí si jen připravit tuto low carb verzi.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Posvícení
- Recepty po babičce
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký, kostka | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 100 g |
mouka kokosová | 30 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 30 g |
guma xantanová | 1 lžička |
jahody | 250 g |
tvaroh na strouhání, tvrdý | 125 g |
máslo čerstvé | 100 g |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
Postup přípravy
-
Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.
-
Těsto jsem rozdělila na 16 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové nebo kokosové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jahodu a zabalila. Vařila jsem na páře 15 minut. Na talíři jsem knedlíky posypala najemno nastrouhaným tvarohem, mletým erythritolem, polila rozpuštěným máslem a ozdobila jahodami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů