Jahodové knedlíky - LC

Laduš

Kdo by neměl rád jahodové knedlíky. :) Nemusíte si je odepřít, ani když jste diabetik nebo se snažíte zhubnout. Stačí si jen připravit tuto low carb verzi.

Jahodové knedlíky - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
tvaroh měkký, kostka 500 g
vejce slepičí střední, m 4 kusy
sůl 1 špetka
mandlová mouka 100 g
mouka kokosová 30 g
vláknina psyllium, jitrocelová 30 g
guma xantanová 1 lžička
jahody 250 g
tvaroh na strouhání, tvrdý 125 g
máslo čerstvé 100 g
erythritol, sukrin 4 lžičky

Postup přípravy

  1. Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.

  2. Těsto jsem rozdělila na 16 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové nebo kokosové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jahodu a zabalila. Vařila jsem na páře 15 minut. Na talíři jsem knedlíky posypala najemno nastrouhaným tvarohem, mletým erythritolem, polila rozpuštěným máslem a ozdobila jahodami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů