Knedlíčky v nízkosacharidové verzi jsou krásně nadýchané a v kombinací s jahodovou omáčkou to nemá chybu ...
Děkujeme Lucce Valchové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlíčky | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
10 kusů |
10 kusů |
Omáčka | |
20 kusů |
20 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Tvaroh rozšleháme s xantankou a vejci do hladka. Přidáme mouky a vypracujeme těsto. Necháme ho v lednici odpočinout. Pak jak už to všichni znáte, vytvoříme z těsta kuličky, které rozplácneme a zabalíme do nich opatrně jahodu a knedlíky pak uvaříme ve vroucí vodě.
-
Jahody na omáčku jsem nahrubo rozsekala v sekáčku, přendala do kastrolku s nepřilnavým povrchem, přidala trochu moučkového erythritolu a rozvařila.
Z tohoto množství bylo 10 knedlíčků.
Makronutrienty
48%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 355 kJ | 2 420 kJ |
Kalorická hodnota | 84,8 kcal | 578 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,32 g
4,48 g |
56,7 g
30,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,832 SVJ | 5,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,28 g
0,987 g |
22,3 g
6,73 g |
Bílkoviny | 5,86 g | 40 g |
Sůl | 0,056 g | 0,382 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů