Jahodové donutky
Výborné lowcarb pečivo k snídani, ke kávě... Další nápady, recepty a videa i zde: @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 15m
- 7 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Snídaně
- Vaření
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 7 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 4 lžíce |
mandlová mouka | 6 lžic |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
jahody | 10 kusů |
xylitol | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše na těsto řádně promícháme. Jahody rozvaříme s xylitolem do požadované hustoty.
-
Do vymazané formy na donuty (bagely) nalijeme trochu těsta, přidáme rozvar z jahod a zalijeme trochou těsta. Pečeme na 180 dozlatova (cca 10 minut).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů