Výborné lowcarb pečivo k snídani, ke kávě...
Další nápady, recepty a videa i zde:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 15m
- 7 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Donuty | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
6 lžic |
6 lžic |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
10 kusů |
10 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše na těsto řádně promícháme.
Jahody rozvaříme s xylitolem do požadované hustoty.
-
Do vymazané formy na donuty (bagely) nalijeme trochu těsta, přidáme rozvar z jahod a zalijeme trochou těsta. Pečeme na 180 dozlatova (cca 10 minut).
Makronutrienty
46%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 583 kJ | 458 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 109 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,6 g
3,63 g |
9,87 g
2,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,26 SVJ | 0,987 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,72 g
1,25 g |
6,85 g
0,985 g |
Bílkoviny | 5,88 g | 4,61 g |
Sůl | 0,146 g | 0,114 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů