- 45m
- 40 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na těsto: | |
---|---|
180 g |
180 g |
6 g |
6 g |
150 g |
150 g |
1 sáček |
1 sáček |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na náplň: | |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 1 000 g |
1 000 g |
250 ml |
250 ml |
200 ml |
200 ml |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem a ještě malou chvilku šleháme.
-
Těsto dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech. Po upečení necháme vychladnout a pak vykrajujeme formičkou. Vykrojené kousky můžeme pomazat marmeládou.
-
Do formiček vložíme pásek papíru nebo fólie na boky tak, aby se nám náplň nechytala na stěny a vložíme vykrojený kousek těsta (mám vyzkoušeno, že to jde lépe vrchem). A pak formičky naplníme různými náplněmi.
-
Já jsem u jahodových použila ztužovač šlehačky ZEESAN s jahodovou příchutí. Koupila jsem ho v cukrářských potřebách. Je výborný a je na něm jednoduchý návod. Mají více druhů. Na celý plech jsem použila 1 l rostlinné šlehačky, 20 dkg ZEESANU a trochu cukru. Šlehačka může být i živočišná, ale rostlinná je lehčí a nadýchanější.
Po naplnění formičky uložíme do lednice alespoň na 1 hodinu. Potom semifreda vyjmeme z formiček a dozdobíme.
Makronutrienty
64%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 808 kJ | 415 kJ |
Kalorická hodnota | 193 kcal | 99,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22 g
15,1 g |
11,3 g
7,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,2 SVJ | 1,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,9 g
8,5 g |
5,58 g
4,36 g |
Bílkoviny | 1,54 g | 0,792 g |
Sůl | 0,38 g | 0,195 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů