Jahodová semifreda

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jahodová semifreda 2 další fotky

Postup přípravy

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem a ještě malou chvilku šleháme.

  2. Těsto dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech. Po upečení necháme vychladnout a pak vykrajujeme formičkou. Vykrojené kousky můžeme pomazat marmeládou.

  3. Do formiček vložíme pásek papíru nebo fólie na boky tak, aby se nám náplň nechytala na stěny a vložíme vykrojený kousek těsta (mám vyzkoušeno, že to jde lépe vrchem). A pak formičky naplníme různými náplněmi.

  4. Já jsem u jahodových použila ztužovač šlehačky ZEESAN s jahodovou příchutí. Koupila jsem ho v cukrářských potřebách. Je výborný a je na něm jednoduchý návod. Mají více druhů. Na celý plech jsem použila 1 l rostlinné šlehačky, 20 dkg ZEESANU a trochu cukru. Šlehačka může být i živočišná, ale rostlinná je lehčí a nadýchanější.

    Po naplnění formičky uložíme do lednice alespoň na 1 hodinu. Potom semifreda vyjmeme z formiček a dozdobíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte