Jako milovník jahod jsem letos nemohla vynechat ani jahodovou panna cottu. Je skvělá a osvěžující k lowcarb snídani v horkých dnech nebo jako odpolední LC dezertík ????
Pro více inspirací mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 15m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Jahody rozmačkáme vidličkou a smícháme s 1 kelímkem smetany, sladidlem a přidáme dřeň z lusku vanilky. Druhý kelímek smetany smícháme s agarem a necháme chvilku odpočinout.
-
Poté obě směsi spolu smícháme a povaříme v hrnci do zhousnutí (cca 6-8 minut). Horkou směs dáme do mističek, které předtím vypláchneme studenou vodou.
Makronutrienty
17%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 005 kJ | 1 816 kJ |
Kalorická hodnota | 240 kcal | 434 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,5 g
3,35 g |
9,93 g
6,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,55 SVJ | 0,993 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,1 g
14,8 g |
43,5 g
26,7 g |
Bílkoviny | 1,93 g | 3,48 g |
Sůl | 0,086 g | 0,155 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů