Jahodová marmeláda

Hela De

Kdo by neměl rád...s limetkou a pomerančem vynikající kombinace, zkuste :)

Jahodová marmeláda

Suroviny pro 9 osob

Čeho Kolik
jahody 2 000 g
želírovací přípravek 3:1 2 kusy
cukr krystal 600 g
limetka 1,5 kusů
pomeranč 1 kus

Postup přípravy

  1. Jahody rozsekáme dohladka, přidáme cukr a gelfix.

  2. Vymačkáme šťávu z limetek a pomeranče, vaříme do zhoustnutí asi 5 minut a uděláme zkoušku - t.zn. kápneme na talířek a když po několika sekundách zhoustne, je hotovo.

  3. Plníme do čistě vymytých skleniček, víčkujeme a necháme obrácené na víčkách do zchladnutí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů