Jahodová buchta s čokoládovou polevou
Skvělá lowcarb buchta podobná bublanině, ale je to jako když jíte jahodový kompot s buchtou ...říká autor Jozef Kabát, děkujeme :)
- 4h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mražené jahody | 1 kg |
mandlová mouka | 160 g |
mouka kokosová | 40 g |
erythritol, sukrin | 150 g |
vejce slepičí velké, l | 10 kusů |
guarová guma | 2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
rum (originál tuzemský) | 4 lžíce |
sůl | 1 špetka |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
mandle lupínky | 50 g |
Postup přípravy
-
Bílky se solí jsem vyšlehal do tuhého sněhu, postupně zašlehával erythritol, potom žloutky po jednom a nakonec přidal rum. Vedle jsem si smíchal mouky, PDP a gumu, kterou jsem do sněhu přes síto prosel a pomalu stěrkou vmíchal. Na plech (26 x 37 cm) na pečící papír jsem po celé ploše pokladl mražené jahody, na ně rozetřel těsto a pekl jako obrácený koláč v rozpálené troubě na 180 °C cca 45 minut, do zhnědnutí vrchu korpusu. Nechal jsem pár hodin chladnout.
-
Po úplném vychladnutí pekáč s buchtou otočil na jiný papír a vložil zpět do formy a poté rozetřel polevu. Na polevu jsem jen rozpustil čokoládu se smetanou na vodní lázni a po spojení zamíchal mandlové plátky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů