Jahodová buchta s čokoládovou polevou

Skvělá lowcarb buchta podobná bublanině, ale je to jako když jíte jahodový kompot s buchtou ...říká autor Jozef Kabát, děkujeme :)

Jahodová buchta s čokoládovou polevou

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mražené jahody 1 kg
mandlová mouka 160 g
mouka kokosová 40 g
erythritol, sukrin 150 g
vejce slepičí velké, l 10 kusů
guarová guma 2 lžičky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
rum (originál tuzemský) 4 lžíce
sůl 1 špetka
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
mandle lupínky 50 g

Postup přípravy

  1. Bílky se solí jsem vyšlehal do tuhého sněhu, postupně zašlehával erythritol, potom žloutky po jednom a nakonec přidal rum. Vedle jsem si smíchal mouky, PDP a gumu, kterou jsem do sněhu přes síto prosel a pomalu stěrkou vmíchal. Na plech (26 x 37 cm) na pečící papír jsem po celé ploše pokladl mražené jahody, na ně rozetřel těsto a pekl jako obrácený koláč v rozpálené troubě na 180 °C cca 45 minut, do zhnědnutí vrchu korpusu. Nechal jsem pár hodin chladnout.

  2. Po úplném vychladnutí pekáč s buchtou otočil na jiný papír a vložil zpět do formy a poté rozetřel polevu. Na polevu jsem jen rozpustil čokoládu se smetanou na vodní lázni a po spojení zamíchal mandlové plátky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů