Lehký a šťavnatý nízkosacharidový (lowcarb) dezert či snídaně, s čerstvými jahodami osvěžující a výtečný.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto prům.26 cm | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
500 g |
500 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Žloutky s erythritolem jsem vyšlehal. V míse smíchal suché potraviny a přilil rozpuštěné máslo s kokosovým olejem. Obě směsi spojil. Bílky se solí jsem vyšlehal do tuhého sněhu a do těsta pomalu ručně přimíchal. Přelil do kulaté formy o průměru 26 cm.
-
Jahody jsem očistil a vmáčkl do těsta, větší jsem rozkrojil. Pekl jsem v předehřáté troubě na 170 °C 40 minut. Po vychladnutí pocukroval moučkovým erythritolem.
Pro mě super, málo sladká, já to tak prostě mám.
Makronutrienty
21%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 087 kJ | 1 264 kJ |
Kalorická hodnota | 260 kcal | 302 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,9 g
2,72 g |
9,18 g
3,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,79 SVJ | 0,918 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,2 g
10,4 g |
27 g
12,1 g |
Bílkoviny | 7,3 g | 8,48 g |
Sůl | 0,397 g | 0,462 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů