JAHODOVÁ BUBLANINA
Bublanina je nadýchaná, veľmi rýchla, nenáročná, môžete použiť aj iné ovocie...chutný dezert.
- 40m
- 24 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty pro děti
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
olej řepkový | 200 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku | 300 ml |
cukr moučka | 250 g |
polohrubá mouka | 500 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
jahody | 500 g |
Postup přípravy
-
4 celé vajíčka si vymiešam s olejom 200 ml, 300 ml mlieka a 250 g práškového cukru, potom pridám už len 500 g polohubej múky a nakonec prášok do pečiva. Plech si vytriem maslom, vylejem cesto a poukladám nakrájané jahody. Pečiem pri 180° 35 minút.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů