Jáhlový pohár s kokosovo-skořicovou smetanou a meruňkovým skořicovým rozvarem
Pokud potřebujete doplnit bílkoviny navíc, můžete si přidat do světlé části nastrouhaného meruňkového či přírodního Šmakouna a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Pokud se přidá ovocný Šmakoun, netřeba sladit. Jen upozorním, že Šmakoun je vyroben ze sušeného vaječného bílku, není vhodný při alergii na vaječný bílek a vegany.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Oslava
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
jáhly, proso | 4 lžíce |
kokosové mléko | 100 ml |
sirup javorový | 1 lžička |
skořice | 1 špetka |
meruňky | 5 kusů |
voda | 100 ml |
sirup javorový | 1 lžička |
skořice mletá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dezert jsem připravila tak že jsem rozmixovala jáhly s kokosovým mlékem v plechu, množství mléka dle požadované konzistence. Využila jsem i tekutého podílu, který se ukrýval na dně obalu. Dle chuti přidala javorový sirup, skořici, tak vznikla světlá část. Pak jsem jen připravila rozvar z meruněk. Pokrájela jsem meruňky, které jsem povařila s trochou vody, skořice a dle požadované chuti přidala javorový sirup.
-
Nyní už jen stačí navrstvit do poháru a vychutnat si tu dobrotu Pokud máte rádi kešu ořechy, lze je namočit předem a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Tento dezert lze kombinovat místo meruněk s jahodami, borůvkami, prostě co máme po ruce. Na ozdobení můžeme použít čerstvé ovoce nebo pár lístečků máty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů