Jáhlový nákyp

Láska na tanieri

Pšenový nákyp s vanilkovým pudingom, s domácimi zaváranými višňami a sušenými morušami s omáčkou z domáceho višňového džemu, čucoriedkami, limetkou a mletou škoricou málinko poliate javorovým sirupom.

Jáhlový nákyp

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
jáhly, proso 250 g
mléko rostlinné 300 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus
cukr třtinový 7 lžic
moruše sušená 50 g
sůl 1 špetka
marmeláda višňová, třešňová, džem 100 g
borůvky 100 g
limetková šťáva 2 lžíce
skořice mletá 0,5 lžičky
sirup javorový 2 lžíce
višňový kompot 450 g

Postup přípravy

  1. Pšeno som prepláchla a dala variť do zohriatej vody, pridala štipku soli. Pšeno sa varilo asi 15-20 minút. Po uvarení som ho scedila do sitka.

  2. Dala som variť vanilkový puding do 300ml sójového nápoja (som mala posledné) a 200ml pšenového vývaru (čo mi ostalo po scedení), trstinový cukor a sušené moruše.

  3. V mise som zmiešala pšeno s pudingom, višňami a zmes dala do zapekacej misy vytretej kokosovým olejom. Vo vyhriatej rúre som zapekala pri 150 stupňoch 30 minút.

  4. Zatiaľ som si uvarila omáčku: v malom kastróliku som zohriala višňový džem s čerstvými na polovicu prekrojenými čučoriedkami, limetkovou šťavou a mletou škoricou. Dobrú chuť

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů