Jáhlový nákyp
Pšenový nákyp s vanilkovým pudingom, s domácimi zaváranými višňami a sušenými morušami s omáčkou z domáceho višňového džemu, čucoriedkami, limetkou a mletou škoricou málinko poliate javorovým sirupom.
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jáhly, proso | 250 g |
mléko rostlinné | 300 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 kus |
cukr třtinový | 7 lžic |
moruše sušená | 50 g |
sůl | 1 špetka |
marmeláda višňová, třešňová, džem | 100 g |
borůvky | 100 g |
limetková šťáva | 2 lžíce |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
sirup javorový | 2 lžíce |
višňový kompot | 450 g |
Postup přípravy
-
Pšeno som prepláchla a dala variť do zohriatej vody, pridala štipku soli. Pšeno sa varilo asi 15-20 minút. Po uvarení som ho scedila do sitka.
-
Dala som variť vanilkový puding do 300ml sójového nápoja (som mala posledné) a 200ml pšenového vývaru (čo mi ostalo po scedení), trstinový cukor a sušené moruše.
-
V mise som zmiešala pšeno s pudingom, višňami a zmes dala do zapekacej misy vytretej kokosovým olejom. Vo vyhriatej rúre som zapekala pri 150 stupňoch 30 minút.
-
Zatiaľ som si uvarila omáčku: v malom kastróliku som zohriala višňový džem s čerstvými na polovicu prekrojenými čučoriedkami, limetkovou šťavou a mletou škoricou. Dobrú chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů