Pšenový nákyp s vanilkovým pudingom, s domácimi zaváranými višňami a sušenými morušami s omáčkou z domáceho višňového džemu, čucoriedkami, limetkou a mletou škoricou málinko poliate javorovým sirupom.
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
300 ml |
300 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
7 lžic |
7 lžic |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
marmeláda višňová, třešňová, džem 100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
450 g |
450 g |
Postup přípravy
-
Pšeno som prepláchla a dala variť do zohriatej vody, pridala štipku soli. Pšeno sa varilo asi 15-20 minút. Po uvarení som ho scedila do sitka.
-
Dala som variť vanilkový puding do 300ml sójového nápoja (som mala posledné) a 200ml pšenového vývaru (čo mi ostalo po scedení), trstinový cukor a sušené moruše.
-
V mise som zmiešala pšeno s pudingom, višňami a zmes dala do zapekacej misy vytretej kokosovým olejom. Vo vyhriatej rúre som zapekala pri 150 stupňoch 30 minút.
-
Zatiaľ som si uvarila omáčku: v malom kastróliku som zohriala višňový džem s čerstvými na polovicu prekrojenými čučoriedkami, limetkovou šťavou a mletou škoricou.
Dobrú chuť
Makronutrienty
91%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 703 kJ | 2 528 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 604 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,2 g
16,1 g |
134 g
57,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,72 SVJ | 13,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,17 g
0,11 g |
4,2 g
0,395 g |
Bílkoviny | 2,41 g | 8,65 g |
Sůl | 0,114 g | 0,408 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů