Nezavrhujme zdravé potraviny, dá se z nich totiž při troše fantazie vykouzlit eňo-ňuňo papáníčko.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
250 ml |
250 ml |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
Náplň | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
Na posypání | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Jáhly spaříme horkou vodou a poté propláchneme ve studené vodě. Postup opakujeme třikrát, jáhly ztratí hořkost a případnou nažluklou pachuť. Vsypeme do 200ml vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme doměkka (asi 15 minut) a poté necháme vychladnout.
-
Pak přidáme mléko, vejce, sůl a koření, přisypeme mouku a důkladně rozmícháme. Na sádle smažíme z obou stran dozlatova menší lívanečky, které plníme lžící špenátu a kouskem uzeného sýra, přehneme a skládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy nebo pekáčku. Svrchu posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 15 minut v troubě na 170 stupňů.
Makronutrienty
55%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 687 kJ | 2 566 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 613 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
0,918 g |
68,9 g
3,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 6,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,12 g
3,44 g |
22,9 g
12,8 g |
Bílkoviny | 9,26 g | 34,6 g |
Sůl | 0,853 g | 3,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů