- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
750 ml |
750 ml |
20 g |
20 g |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na tenká kolečka a dáme vařit do zeleninového vývaru.
-
Když je zelenina téměř měkká, přidáme na drobno nakrájený pórek a jáhly. Vaříme až jsou jáhly měkké. Dochutíme solí.
Makronutrienty
81%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 105 kJ | 111 kJ |
Kalorická hodnota | 25,1 kcal | 26,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,12 g
1,24 g |
5,43 g
1,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,512 SVJ | 0,543 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,265 g
4,34 g |
0,281 g
4,6 g |
Bílkoviny | 0,957 g | 1,01 g |
Sůl | 0,853 g | 0,905 g |