Když je chuť, jablíčka a jáhly doma, uděláme si tento bezlepkový zdravý dezert. Je moc dobrá tato kaše....
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kaše | |
---|---|
100 g |
100 g |
250 ml |
250 ml |
1 kus |
1 kus |
Pyré | |
raději kyselejší 2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Jáhly několikrát propereme, aby ztratily hořkost.
Uvaříme je v mléce s celou skořicí do zhoustnutí.
-
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky.
Dáme na pánev máslo, rozříznutý lusk a jablka. Za stálého míchání dusíme až do konzistence pyré.
-
Do širokých misek dáme jáhly, přelijeme jablečným pyré a ozdobíme malinovým džemem a nasekanými ořechy.
Makronutrienty
70%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 624 kJ | 2 245 kJ |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 537 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,2 g
3,23 g |
79,9 g
11,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,22 SVJ | 7,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,44 g
1,74 g |
19,6 g
6,24 g |
Bílkoviny | 4,15 g | 14,9 g |
Sůl | 0,1 g | 0,359 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů