Jáhlovou kaši připravuji většinou z celých jáhel, které ráno vařím. Na cesty si beru instantní jáhlovou kaši, kterou stačí zalít horkou vodou nebo rostliným mlékem.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
sušené ovoce s ořechy / semínky 50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Jáhly propláchneme horkou vodu, aby nebyly nahořklé a za občasného míchání necháme vařit asi 20 minut do změknutí. Přidáme rostlinné mléko a necháme prohřát.
-
Banány, vanilku, datle, uvařené jáhly rozmixujeme na hladkou kaši, ozdobíme ovocem a posypeme mletým lněným semínkem.
Makronutrienty
67%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 880 kJ | 2 875 kJ |
Kalorická hodnota | 210 kcal | 687 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,4 g
12 g |
92,8 g
39,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,84 SVJ | 9,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,26 g
1,56 g |
30,3 g
5,11 g |
Bílkoviny | 4,65 g | 15,2 g |
Sůl | 0,04 g | 0,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů