Jáhelník se švestkami

Káťa

Jáhelník se švestkami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
jáhly, proso 150 g
mléko polotučné 1,5% tuku 250 ml
vejce slepičí střední, m 1 kus
kokosový olej 20 ml
švestky 250 g
sirup datlový 1 lžíce
skořice mletá 1 lžička
vaječný bílek 2 kusy
cukr třtinový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve jáhly zalijeme mlékem/vodou a přivedeme k varu. Až se tekutina vsákne, přilijeme další (z jáhel musí vzniknout kaše). Jáhly vaříme cca 15 minut do změknutí. Necháme vychladnout a poté přimícháme vejce, olej, trošku skořice a datlový sirup.

  2. Vzniklou hmotu vlijeme do vymazané formy (průměr cca 20 cm). Navrch dáme rozmixované švestky se skořicí a lžičkou datlového sirupu. Pečeme cca 20 minut na 180°. Dále vyšleháme bílky s cukrem, vzniklý sníh rozprostřeme na koláč a dáme do trouby na dalších 10 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů