Jáhelník se švestkami
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
- Fitness recepty
- Jíme venku
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Pečení
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jáhly, proso | 150 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 250 ml |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
kokosový olej | 20 ml |
švestky | 250 g |
sirup datlový | 1 lžíce |
skořice mletá | 1 lžička |
vaječný bílek | 2 kusy |
cukr třtinový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve jáhly zalijeme mlékem/vodou a přivedeme k varu. Až se tekutina vsákne, přilijeme další (z jáhel musí vzniknout kaše). Jáhly vaříme cca 15 minut do změknutí. Necháme vychladnout a poté přimícháme vejce, olej, trošku skořice a datlový sirup.
-
Vzniklou hmotu vlijeme do vymazané formy (průměr cca 20 cm). Navrch dáme rozmixované švestky se skořicí a lžičkou datlového sirupu. Pečeme cca 20 minut na 180°. Dále vyšleháme bílky s cukrem, vzniklý sníh rozprostřeme na koláč a dáme do trouby na dalších 10 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů