- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
250 ml |
250 ml |
1 kus |
1 kus |
20 ml |
20 ml |
Náplň | |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Na ozdobu | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve jáhly zalijeme mlékem/vodou a přivedeme k varu. Až se tekutina vsákne, přilijeme další (z jáhel musí vzniknout kaše). Jáhly vaříme cca 15 minut do změknutí. Necháme vychladnout a poté přimícháme vejce, olej, trošku skořice a datlový sirup.
-
Vzniklou hmotu vlijeme do vymazané formy (průměr cca 20 cm). Navrch dáme rozmixované švestky se skořicí a lžičkou datlového sirupu. Pečeme cca 20 minut na 180°. Dále vyšleháme bílky s cukrem, vzniklý sníh rozprostřeme na koláč a dáme do trouby na dalších 10 minut.
Makronutrienty
68%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 645 kJ | 2 619 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 626 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,5 g
7,31 g |
91,5 g
29,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,25 SVJ | 9,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,77 g
2,7 g |
19,4 g
11 g |
Bílkoviny | 5,93 g | 24,1 g |
Sůl | 0,117 g | 0,477 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů