- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
5 kusů |
5 kusů |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
3 kusy |
3 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Rozmixujte mák s
datlema
a
švestkama
. Vmíchejte do
jahel
společně s mlékem, ve kterém rozšleháte žloutky. Přidejte 3
nastrouhaná jablka a sníh z 5ti bílků,
skořici
a kůru z citrónu,
brusinky. Směs vložte na plech a obložte
dvěma
jablky
nakrájenými na plátky.
-
Pečte 45 minut na 180 st.
Nechte vychladit.
Makronutrienty
74%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 856 kJ | 903 kJ |
Kalorická hodnota | 205 kcal | 216 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34,8 g
10,1 g |
36,7 g
10,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,48 SVJ | 3,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,93 g
0,819 g |
6,25 g
0,863 g |
Bílkoviny | 6,03 g | 6,36 g |
Sůl | 0,103 g | 0,109 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů