Jablkový nepečený dort

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Jablkový nepečený dort

Postup přípravy

  1. Jablka zalijeme 250 ml vody, přidáme cukr, vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Přivedeme k varu.

    Povaříme 10 minut. Potom jablka podrtíme šťouchadlem na brambory (ne úplně na kaši).

  2. Vanilkový pudink rozmícháme ve 400 ml studené vody, přilijeme k jablkům a znovu přivedeme k varu. Za stálého míchání krátce povaříme.

  3. Dno a boky dortové formy (já jsem použila formu o průměru 23 cm) vyložíme mikrotenovou fólii nebo vymažeme máslem a posypeme kokosem,

  4. Na dno formy naskládáme těsně vedle sebe piškoty. Na ně nalijeme jednu třetinu ještě horkého jablkového pudinku. Opět poskládáme vrstvu piškot a zalijeme druhou třetinou. Pak další vrstva piškot a poslední třetina jablkového pudinku. Uhladíme a necháme při pokojové teplotě vychladnout.

  5. Potom ušleháme společně zakysanku, šlehačku a ztužovače. Smetanovým krémem potřeme povrch dortu a posypeme skořicí.

    Necháme do rána ztuhnout v lednici. Teprve potom odstraníme formu.

    Podáváme vychlazené. Je to výborný dezert pro horké letní dny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte