Potěší celou rodinu. Vydatný koláč.
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
hladká mouka pšeničná celozrnná 300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
náplň | |
1 kg |
1 kg |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Tvaroh zpracujeme na válu s moukou, máslem, solí a cukrem. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu část vyválíme a dáme na plech/koláčovou formu.
-
Na těsto nastrouháme oloupaná jablka, posypeme skořicí a mletými/nasekanými ořechy, pokapeme rumem.
Pokryjeme druhým dílem těsta nebo jej můžete nastrouhat, propíchneme vidličkou a dáme do středně vyhřáté trouby zvolna péct. Když je povrch lehce růžový/křupavý, je koláč hotový.
Makronutrienty
58%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 833 kJ | 1 307 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 312 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,4 g
3,05 g |
33,6 g
4,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,14 SVJ | 3,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
6,03 g |
18 g
9,46 g |
Bílkoviny | 3,96 g | 6,21 g |
Sůl | 0,135 g | 0,212 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů