Jablkové řezy z tvarohového těsta

Tereza KUKOL

Potěší celou rodinu. Vydatný koláč.

Jablkové řezy z tvarohového těsta

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký polotučný 250 g
hladká mouka pšeničná celozrnná 300 g
máslo čerstvé 200 g
cukr krystal 20 g
sůl 1 špetka
jablka 1 kg
ořechy vlašské 50 g
rozinky sušené 2 lžíce
rum (originál tuzemský) 3 lžíce
skořice mletá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Tvaroh zpracujeme na válu s moukou, máslem, solí a cukrem. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu část vyválíme a dáme na plech/koláčovou formu.

    Tvaroh zpracujeme na válu s moukou, máslem, solí a cukrem. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu část vyválíme a dáme na plech/koláčovou formu.

  2. Na těsto nastrouháme oloupaná jablka, posypeme skořicí a mletými/nasekanými ořechy, pokapeme rumem.
Pokryjeme druhým dílem těsta nebo jej můžete nastrouhat, propíchneme vidličkou a dáme do středně vyhřáté trouby zvolna péct. Když je povrch lehce růžový/křupavý, je koláč hotový.

    Na těsto nastrouháme oloupaná jablka, posypeme skořicí a mletými/nasekanými ořechy, pokapeme rumem. Pokryjeme druhým dílem těsta nebo jej můžete nastrouhat, propíchneme vidličkou a dáme do středně vyhřáté trouby zvolna péct. Když je povrch lehce růžový/křupavý, je koláč hotový.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů