Jablkové řezy z tvarohového těsta
Potěší celou rodinu. Vydatný koláč.
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
hladká mouka pšeničná celozrnná | 300 g |
máslo čerstvé | 200 g |
cukr krystal | 20 g |
sůl | 1 špetka |
jablka | 1 kg |
ořechy vlašské | 50 g |
rozinky sušené | 2 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 3 lžíce |
skořice mletá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Tvaroh zpracujeme na válu s moukou, máslem, solí a cukrem. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu část vyválíme a dáme na plech/koláčovou formu.
-
Na těsto nastrouháme oloupaná jablka, posypeme skořicí a mletými/nasekanými ořechy, pokapeme rumem. Pokryjeme druhým dílem těsta nebo jej můžete nastrouhat, propíchneme vidličkou a dáme do středně vyhřáté trouby zvolna péct. Když je povrch lehce růžový/křupavý, je koláč hotový.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů