Jablkové řezy - výborné bezlepkové
Řezy jsou měkoučké, nepřeslazené a výborné, od normálních k nepoznání. Dobrou chuť :))
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
voda horká | 2 lžíce |
cukr krystal | 2 lžíce |
bezlepková mouka, libovolná | 5 lžic |
olej řepkový | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 0,5 kusu |
jablka | 800 g |
cukr krystal | 2 lžíce |
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek | 1 kus |
voda vlažná | 1 dl |
kokos sušený, strouhaný | 100 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
cukr krystal | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mouku, olej a prášek do pečiva. Pečeme na plechu asi 25 x 30cm do růžova.
-
Jablka rozdusíme s cukrem, přidáme pudink ve vodě rozmíchaný a převaříme (dle potřeby podlijeme trochou vody, vznikne tuhá jablečná náplň, dle chuti dosladíme.
-
Do vychladlého spařeného kokosu vmícháme cukr a zakysanou smetanu.
-
Na prochladlý piškot navrstvíme náplň z jablek, necháme vystydnout a na to kokosovou náplň. Posypeme grankem, čokoládou, skořicí... Dáme do lednice.
-
Druhý den krájíme a pochutnáváme si :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů