Jablkové řezy - výborné bezlepkové

Oli

Řezy jsou měkoučké, nepřeslazené a výborné, od normálních k nepoznání. Dobrou chuť :))

Jablkové řezy - výborné bezlepkové

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
voda horká 2 lžíce
cukr krystal 2 lžíce
bezlepková mouka, libovolná 5 lžic
olej řepkový 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 0,5 kusu
jablka 800 g
cukr krystal 2 lžíce
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek 1 kus
voda vlažná 1 dl
kokos sušený, strouhaný 100 g
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
cukr krystal 1 lžíce
zakysaná smetana 1 kus
skořice mletá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mouku, olej a prášek do pečiva. Pečeme na plechu asi 25 x 30cm do růžova.

  2. Jablka rozdusíme s cukrem, přidáme pudink ve vodě rozmíchaný a převaříme (dle potřeby podlijeme trochou vody, vznikne tuhá jablečná náplň, dle chuti dosladíme.

  3. Do vychladlého spařeného kokosu vmícháme cukr a zakysanou smetanu.

  4. Na prochladlý piškot navrstvíme náplň z jablek, necháme vystydnout a na to kokosovou náplň. Posypeme grankem, čokoládou, skořicí... Dáme do lednice.

  5. Druhý den krájíme a pochutnáváme si :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů