
Moc dobré a křehké.
- 30m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
220 g |
220 g |
80 g |
80 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
60 ml |
60 ml |
Ještě | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
na potření 1 kus |
1 kus |
moučkový xylitol na posyp 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
V míse smícháme mouku, xylitol, gumu, sůl a semínka.
Olej smícháme s vodou a vlijeme do mísy. Vše dobře promícháme a necháme asi 15 minut odstát.
Jablko oloupeme , zbavíme jadřince a nakrájíme, promícháme se skořicí.
-
Těsto si rozdělíme na 6 dílků, z každého utvoříme placičku, poklademe jablky a zabalíme do kuličky. Dáme do zapékací misky vymazané máslem, potřeme žloutkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 20 minut.
Vychladlé posypeme moučkovým xylitolem.
Makronutrienty
30%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 740 kJ | 1 668 kJ |
Kalorická hodnota | 416 kcal | 399 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,1 g
3,69 g |
18,3 g
3,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,91 SVJ | 1,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,7 g
12,5 g |
32,3 g
12 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 11,1 g |
Sůl | 0,619 g | 0,593 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů