Jablečný závin - LC

Laduš

Jablečný závin - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
sůl 1 špetka
mozzarella 1 kus
mandlová mouka 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
ořechy vlašské mleté 4 lžíce
jablka 3 kusy
erythritol, sukrin 2 lžíce
skořice mletá 2 lžičky
vajíčka 0,3 kusu
mandle lupínky 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Vejce se solí a s natrhanou mozzarellou promixovat ve vyšší nádobě tyčovým mixérem. Přimíchat mouku smíchanou s PDP. Těsto vylít na plech vyložený pečícím papírem (je lepší papír potřít trochu olejem) a péct 10 minut.

  2. Vyjmout z trouby, předpečené těsto i s papírem přendat na pracovní plochu, položit na něj druhý pečící papír a otočit. Papír opatrně sloupnout. Těsto posypat mletými vlašskými ořechy a rovnoměrně rozprostřít nastrouhaná jablka. Osladit vanilkovým erythritolem a posypat skořicí. Pomocí pečícího papíru zavinout (nejdříve dovnitř trochu přehnout okraje) a i s papírem přenést na plech. Potřít vejcem, posypat mandlemi a zpět vložit do trouby na 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů