Jablečný závin - LC
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Outdoor a trek
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
sůl | 1 špetka |
mozzarella | 1 kus |
mandlová mouka | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
ořechy vlašské mleté | 4 lžíce |
jablka | 3 kusy |
erythritol, sukrin | 2 lžíce |
skořice mletá | 2 lžičky |
vajíčka | 0,3 kusu |
mandle lupínky | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce se solí a s natrhanou mozzarellou promixovat ve vyšší nádobě tyčovým mixérem. Přimíchat mouku smíchanou s PDP. Těsto vylít na plech vyložený pečícím papírem (je lepší papír potřít trochu olejem) a péct 10 minut.
-
Vyjmout z trouby, předpečené těsto i s papírem přendat na pracovní plochu, položit na něj druhý pečící papír a otočit. Papír opatrně sloupnout. Těsto posypat mletými vlašskými ořechy a rovnoměrně rozprostřít nastrouhaná jablka. Osladit vanilkovým erythritolem a posypat skořicí. Pomocí pečícího papíru zavinout (nejdříve dovnitř trochu přehnout okraje) a i s papírem přenést na plech. Potřít vejcem, posypat mandlemi a zpět vložit do trouby na 20 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů