Jablečný závin

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Jablečný závin

S tímhle receptem jsem si opravdu vyhrála, za posledních pár týdnů jsme měli doma dobrých 10 jablečných závinů. Výsledek ale stojí za to a doufám, že si na něm pochutnáte stejně jako my.

Největším oříškem na celém receptu je vychytat pečení těsta, aby nebylo příliš syrové, ale ani příliš upečené. Během pečení těsto raději hlídejte a jakmile začnou okraje hnědnou, okamžitě ho vyndejte. Takové těsto už bývá na okraji pevné a může se trochu lámat.

Do závinu můžete podle chuti přidat vlašské ořechy nebo rozinky.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si plech vyložený pečícím papírem nebo podložkou.

  2. Ingredience na těsto smícháme dohromady, nalijeme na připravený plech a pomocí stěrky vytvoříme rovnoměrnou tenkou vrstvu.

  3. Pečeme v předehřáté troubě 12-15 minut. Jakmile začnou okraje jen trochu hnědnout, okamžitě vyndáme.

  4. V mezičase si připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a vyždímáme z nich přebytečnou vodu. Poté v míse smícháme se skořicí, případně kokosovým cukrem, ořechy či rozinkami.

  5. Jablečnou náplň dáme na upečené těsto a zavineme.

  6. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180°C dalších 45 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte