Jablečný štrůdl z listového těsta

1001 Voyages Gourmands

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Jablečný štrůdl z listového těsta

Klasický jablečný štrůdl je původem z Rakouska, ovšem je velice oblíbený i v ostatních zemích střední Evropy. Moje babička i maminka ho dělaly doma často z listového těsta, takže i mě to nějak zůstalo navyklé. Občas ho peču u nás v Belgii pro kamarády nebo rodinu přítele a má vždy velký úspěch. Tak jednoduchý dezert a tak senzační!

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200°C. Oloupejte a nastrouhejte jablka, dejte je do mísy. Přidejte rozinky, ořechy, skořici, cukr, a vše dobře promíchejte.

  2. Troubu předehřejte na 200°C. Oloupejte a nastrouhejte jablka, dejte je do mísy. Přidejte rozinky, ořechy, skořici, cukr, a vše dobře promíchejte.

  3. Opatrně srolujte do rolády, slepte konce k sobě, aby nic nevypadlo, a přeneste štrůdl na plech vyložený pečícím papírem. Pomažte rozšlehaným vejcem a pečte v troubě 25-30 minut.

  4. Nakrájejte na plátky a servírujte posypaný moučkovým cukrem. Můžete ho servírovat též se šlehačkou či kopečkem vanilkové zmrzliny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte