JABLEČNÝ PERNÍK
Kdo by neměl rád perník? Miluje ho snad každý z mého okolí a nejlepší na tom je, že si ho můžeme vychutnat v odlehčenější verzi než klasický. Miluji vůni perníku kdykoliv během roku, nejen v zimním období. Na více zajímavých receptů mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jablka | 480 g |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
máslo čerstvé | 50 g |
mandlová mouka | 100 g |
kokos sušený, strouhaný | 60 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao | 3 lžičky |
kořenicí směs perníkové koření | 2 lžičky |
čokoláda hořká, 90% | 90 g |
máslo čerstvé | 30 g |
kokos sušený, chipsy | 10 g |
Postup přípravy
-
Jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s vejci, máslem a zakysanou smetanou. Poté postupně vmícháme zbylé ingredience. Pečeme na 180° zhruba 40 minut.
-
Po upečení pokapeme čokoládovou polevou a posypeme kokosovými chipsy. Rozpustíme společně v kastrůlku a poléváne perník. Po ztuhnutí je čokoláda na perníku krásně křupavá.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů