JABLEČNÝ PERNÍK

lowfit_zuzi

Kdo by neměl rád perník? Miluje ho snad každý z mého okolí a nejlepší na tom je, že si ho můžeme vychutnat v odlehčenější verzi než klasický. Miluji vůni perníku kdykoliv během roku, nejen v zimním období. Na více zajímavých receptů mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

JABLEČNÝ PERNÍK

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
jablka 480 g
zakysaná smetana 3 lžíce
vajíčka 2 kusy
máslo čerstvé 50 g
mandlová mouka 100 g
kokos sušený, strouhaný 60 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
erythritol, sukrin 3 lžičky
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžičky
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky
čokoláda hořká, 90% 90 g
máslo čerstvé 30 g
kokos sušený, chipsy 10 g

Postup přípravy

  1. Jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s vejci, máslem a zakysanou smetanou. Poté postupně vmícháme zbylé ingredience. Pečeme na 180° zhruba 40 minut.

  2. Po upečení pokapeme čokoládovou polevou a posypeme kokosovými chipsy. Rozpustíme společně v kastrůlku a poléváne perník. Po ztuhnutí je čokoláda na perníku krásně křupavá.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů