Kdo by neměl rád perník? Miluje ho snad každý z mého okolí a nejlepší na tom je, že si ho můžeme vychutnat v odlehčenější verzi než klasický. Miluji vůni perníku kdykoliv během roku, nejen v zimním období.
Na více zajímavých receptů mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
480 g |
480 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
3 lžičky |
3 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžičky |
3 lžičky |
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
Poleva | |
90 g |
90 g |
30 g |
30 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s vejci, máslem a zakysanou smetanou. Poté postupně vmícháme zbylé ingredience. Pečeme na 180° zhruba 40 minut.
-
Po upečení pokapeme čokoládovou polevou a posypeme kokosovými chipsy.
Rozpustíme společně v kastrůlku a poléváne perník. Po ztuhnutí je čokoláda na perníku krásně křupavá.
Makronutrienty
30%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 158 kJ | 973 kJ |
Kalorická hodnota | 277 kcal | 233 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
2,92 g |
10,8 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 1,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,3 g
12,1 g |
20,4 g
10,2 g |
Bílkoviny | 5,48 g | 4,6 g |
Sůl | 0,29 g | 0,244 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů