JABLEČNÝ KOLÁČ SE SKOŘICÍ A MANDLEMI

Dvě v troubě

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

JABLEČNÝ KOLÁČ SE SKOŘICÍ A MANDLEMI 4 další fotky

Jablečný koláč provoněný skořicí. Křupavé mandle, těsto nadýchané a vláčné.

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem si oloupala jablka a nakrájela je na kostičky. Dala jsem je do misky, kde jsem je zakápla šťávou z citronu, aby mi nezhnědla.

  2. Do jiné mísy jsem nasypala hladkou mouku, ke které jsem přidala prášek do pečiva, skořici a sůl. Vše jsem promíchala.

  3. V další míse, použijte nějakou větší, jsem do pěny vyšlehala vejce. K nim jsem přisypala krupicový a vanilkový cukr a vše jsem šlehala ještě další 2 minuty. Dále jsem přidala jablečný džus, rozpuštěné máslo a opět jsem vše prošlehala.

  4. Dále jsem zašlehala moučnou směs a nakonec jsem přisypala jablka a vše jsem důkladně promíchala.

    Těsto jsem rovnoměrně rozetřela do koláčové formy na jejíž dno jsem dala pečící papír.

    Povrch těsta jsem zasypala mandlemi, které po upečení budou krásně křupat.

  5. Koláčovou formu si dejte na plech, bude se vám lépe vytahovat z trouby.

  6. Koláč jsem pekla v předehřáté troubě při 175°C 40 minut.

  7. Po vychladnutí jsem koláč zasypala moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte