ablka a skořice patří neodmyslitelně k podzimu a zimě. Skořice krásně provoní celý koláč a po ochutnání vás zahřeje její chuť.
➡️ na všechny moje recepty se můžete podívat na profilu https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 40m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto prům.27 cm | |
---|---|
90 g |
90 g |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
40 ml |
40 ml |
Náplň | |
450 g |
450 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované měla jsem hrst brusinek 2 g |
2 g |
kořenicí směs perníkové koření 1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
vyšleháme tuhý sníh 3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Máslo rozpustíme, smícháme se sladidlem, žloutky a mlékem a postupně přimícháme mouky. Těsto dáme na 15 minut do lednice, poté natlačíme do formy s pečícím papírem, propícháme vidličkou a předpečeme na 180° zhruba 15 minut.
-
Smícháme jablka, ořechy a brusinky, vše promícháme se sladidlem a perníkovým kořením. Do směsi nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a rozprostřeme do předpečeného korpusu.
➡️ dopečeme na 180 ° cca 25 minut
Makronutrienty
31%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 017 kJ | 1 230 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 294 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
2,57 g |
14,1 g
3,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 1,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,5 g
6,7 g |
23,6 g
8,1 g |
Bílkoviny | 7 g | 8,46 g |
Sůl | 0,132 g | 0,159 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů