Rychlý, jen z pár ingrediencí a neskutečné dobrý!:))
- 15m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
235 g |
235 g |
25 g |
25 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
dejte půl lžičky 1 g |
1 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) dejte dle potřeby 1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Jablka nastrouháme na struhadle nahrubo v míse. Přidáme k nim ostatní ingredience kromě vajec a promícháme. Vejce rozklepneme do hrnku a rozkvedláme vidličkou. Přilijeme je k jablkové směsi, zamícháme a necháme 3 minuty odležet.
Dáme do formy (19x13 cm) s pečicím papírem a pečeme na 175 stupňů cca 30 minut.
Jako polevu jsem použila kokosový krém, který jsem rozehřála ve vodní lázni.
PS: těsto by nemělo být tekuté, takže se nelekejte:)
Makronutrienty
42%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 545 kJ | 492 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 118 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,86 g
2,1 g |
8,9 g
1,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,986 SVJ | 0,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,07 g
1,98 g |
6,38 g
1,78 g |
Bílkoviny | 6,58 g | 5,94 g |
Sůl | 0,349 g | 0,315 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů