Jablečný koláč
Rychlý, jen z pár ingrediencí a neskutečné dobrý!:))
- 15m
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
jablka | 235 g |
mouka kokosová | 25 g |
ořechy vlašské mleté | 20 g |
skořice mletá | 1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžička |
soda jedlá | 1 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 1 g |
Postup přípravy
-
Jablka nastrouháme na struhadle nahrubo v míse. Přidáme k nim ostatní ingredience kromě vajec a promícháme. Vejce rozklepneme do hrnku a rozkvedláme vidličkou. Přilijeme je k jablkové směsi, zamícháme a necháme 3 minuty odležet. Dáme do formy (19x13 cm) s pečicím papírem a pečeme na 175 stupňů cca 30 minut. Jako polevu jsem použila kokosový krém, který jsem rozehřála ve vodní lázni. PS: těsto by nemělo být tekuté, takže se nelekejte:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů